Dobra atmosfeta obilježava tradicionalni prnjavorski vašar (FOTO)

0
206

Povodom obilježavanja krsne slave opštine Preobraženje Gospodnjeg u Prnjavoru se ovih dana održava tradicionalni prnjavorski vašar. Ova manifestacija, koja se organizuje u prigradskom naselju Vijaka i ove godine privukla je brojne posjetioce iz Prnjavora ali i drugih mjesta.

Posjetioci uglavnom navode kako im prija dobra atmosfera puna veselja. Kažu kako uglavnom dolaze da vide šta to nude štandovi. Neki dolaze sa željom da bi nešto kupili a drugi opet kako bi susreli prijatelje i pozananike.

Posjetioce u velikoj mjeri privlače i sadržaji sa zabavnim karakterom kao što su tombole, zid smrti i drugi. Vašar u velikoj mjeri, zbog štandova sa igračkama najviše je primamljiv znatiželjnim pogledima djece.

Djeca i mladi navode kako su im u velikoj mjeri interesantni autići na sudaranje, ringišpili i trampolini. Oni malo stariji ali i tinejdžeri uglavnom preferiraju malo ekstremnije stvari kao što je popularna ,,kamikaza”.

Pored ponude za djecu, prnjavorski vašar ima i druge raznobojne štandove koji nude razne stvari od kućanskih aparata, alatki, oruđa i raznih drugih predmeta.

Vlasnici štandova uglavnom zadovoljno trljaju ruke. Ipak pamte vremena kada je vašar bio posjećeniji i sa više zarade. Podjećaju da su zadovoljni što vašar opet živi u odnosu na prošlu godinu kada se nije održavao zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Veliki broj posjetilaca, i ove godine privukla je ponuda ukusne hrane i vidu pečenja i roštilja. Pored hrane tu je i raznovrsno osvježenje u vidu alkoholnih i bezalkoholnih pića ali i dobrog muzičkog zvuka.

Inače prnjavorski vašar ima tradiciju dugu stotinu godina a otvoren je do 20.avgusta.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here