Dodik: Јaka Srbija sa Vučićem na čelu potrebna je i Republici Srpskoj

0
499

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću pobjedu na izborima, ističući da je još jednom potvrđena neprikosnovena volja naroda da ih Vučić vodi putem mira, stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja.

Dodik je izrazio nadu da će predsjednik Srbije nastaviti put koji je započeo i da će u predstojećim godinama ostati garant mira i stabilnosti cijelog srpskog naroda u ova izazovna vremena.

– Mi, u Republici Srpskoj, sa velikim zadovoljstvom smo pratili jučerašnji tok izbora i vjerovali u Tvoju i pobjedu SNS-a, jer je ona garant jake i moćne Srbije, kakva je i nama potrebna. Svaki uspjeh Srbije gledamo i kao uspjeh Republike Srpske, jer samo zajedničkim radom i saradnjom možemo se nadati novim pobjedama i novim projektima – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je Srbija na čelu sa Vučićem postala regionalni lider i kao takva veliki je oslonac svim Srbima ma gdje da žive.

– Ekonomski pokazatelji, realizovani projekti, reforme, infrastruktura, saradnja sa Republikom Srpskom koja nikada nije bila u toj mjeri konkretizovana kao sada, te podrška i pomoć na koju smo mogli uvijek da računamo dokaz su da možemo vjerovati u još bolju budućnost, jaču, moderniju i prosperitetniju Srbiju na čelu sa Tobom i tvojom partijom – poručio je Dodik.

Izbori u Srbiji održani su juče a Aleksandar Vučić je kao predsjednički kandidat osvojio je oko 60 odsto glasova, dok je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” dobila najveći broj mandata u Narodnoj skupštini Srbije i Skupštini Beograda.

PODIJELI