Dodik: Auto-put prema Beogradu za šest do sedam godina

0
685

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bijeljini da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uvjerenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji

Dodik je istakao da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu jedan od osnovnih projekata koji treba da omogući dodatne razvojne šanse Bijeljine.

 

“Ovih dana razgovaramo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz Srbije da se nađe dodirna tačka auto-puta, pa će se ući u planiranje. Mislim da ni sredstva nisu problem. Srbija je znatno riješila svoje ekonomske i finansijske probleme, a i mi smo stabilni”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je ovo najkonkretnija saradnja sa Srbijom do sada.

 

“Do sada je to bilo iskazivanje bratske solidarnosti i podrške. Sada imamo konkretne projekte koji se obezbjeđuju. Drago mi je što je taj dio pomoći dospio ovdje našom zajedničkom aktivnošću”, naveo je Dodik.

On je naglasio da i zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije, održana danas u Trebinju, svjedoči o sve intenzivnijoj saradnji sa Srbijom.”Dok Vučić nije došao i dok nismo insistirali na tome, nisu održavane zajedničke sjednice. Drago mi je što je danas održana u Trebinju koje sa stanovišta vrijednosti koje baštini za Republiku Srpsku to apsolutno zaslužuje”, rekao je Dodik i najavio mogućnost da neka od narednih sjednica bude održana i u Bijeljini.Srna

PODIJELI