Dodik čestitao Putinu Dan pobjede nad fašizmom: Ruski narod podnio najveći teret stradanja za slobodu

0
409

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu Dan pobjede nad fašizmom koji predstavlja jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva.

– Ruski narod je veliku pobjedu u Drugom svjetskom ratu izvojevao svojom neustrašivom hrabrošću i borbenošću, prekinuvši lanac do tada velikih stradanja za cijelo čovječanstvo. Nadljudskim naporima i plemenitim podvigom ruski narod je stvorio temelje mirne i bolje budućnosti pokoljenja svijeta. Svojim nezaboravnim, junačkim podvizima, podnijeli ste najveći teret stradanja za slobodu, krvlju obojenom u Drugom svjetskom ratu, i zajedno sa drugim slobodarskim narodima okončali epohu najveće tame po ljudski rod – istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da srpski narod u središtu svog duhovnog bića njeguje slobodarsku tradiciju, čuva uspomenu i ponosi se činjenicom da je i sam bio dio velike i neustrašive antifašističke borbe zajedno sa herojskim narodom Rusije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Za put oslobođenja i osiguranja mirne i bezbjedne budućnosti položeno je stotine miliona života. Svijetli grobovi tih nevinih žrtava, vitezova, heroja duboko su usađeni u duhovno korijenje i temelje našeg postojanja, i nikada ih nećemo i ne smijemo zaboraviti. Republika Srpska i njen narod, čiji sam zvanični predstavnik, ponosni su na našu zajedničku, isprepletenu, herojsku borbu u prošlosti, ali i na sve sadašnje oblike saradnje sa Vašom zemljom – istakao je srpski član Predsjedništva.

Uz najbolje želje za još većim povezivanjem srpskog naroda sa plemenitim narodom Rusije, Dodik je čestitao Putinu dan velike pobjede i uputio izraze dubokog poštovanja.

/Srna/

PODIJELI