Dodik: Dogovoreno da se razriješe ambasadori i konzuli iz reda Srba

0
253

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je nakon sastanka sa Željkom Cvijanović, predsjednikom RS da će na idućoj sjednici Predsjedništva tražiti povlačenje 16 srpskih ambasadora.

Dodik je istakao da na na nivou BiH zastupa interese Republike Srpske, u kojoj je i biran.

“Osnov za kreiranje politika Republike Srpske na nivou BiH treba tražiti u Srpskoj, jer naš interesi moraju biti zastupljeni, a Republika Srpska vidljiva”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je potrebna koordinacija i usaglašavanje u Srpskoj o svim važnim pitanjima.

“Sve segmente koordinacije srpskih predstavnika treba pojačati. Želimo novi pristup i novu praksu i dogovore o svim važnim pitanjima, kao što je i ovo jučerašnje u vezi s NATO-om”, rekao je Dodik.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa Dodikom rekla da je dogovoreno da se ide na izbor novih ljudi, te da će se u skladu sa Ustavom RS, predsjednik Republike srpskom članu Predsjedništva BiH dostaviti imena ljudi novih ambasadora.

Dodik je rekao da je delegiran da zastupa interese Republike Srpske, te da je Srpska mjesto gdje treba da bude osnova za kreiranje politika.

Takođe naglasio je da je spreman da pitanje spoljnopolitičkog predstavljanja delegira na sjednici Predsjedništva BiH te da se po tom pitanju sve radi u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Dodik je istakao da ako ne bude zastave RS neće biti sjednice Predsjedništva BiH.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here