Dodik glasao na izborima u Beogradu: Jedino pravo koje koristim u Srbiji

0
293

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na lokalnim izborima u Beogradu i poručio da glasanjem želi da doprinese da Srbija bude demokratska i stabilna i ostane snažan faktor stabilnosti u regionu.

“Srbija je zemlja koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj. Želim Srbiju koja je posvećena razvoju i boljitku i koja je zagledana i prema Srbima u okruženju, prije svega u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik poslije glasanja na biračkom mjestu 34 na Savskom vencu.

Dodik je rekao da Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom i dodao da je veoma zainteresovan za njenu stabilnost i snagu.

“Izbori su u svakoj zemlji, pa i Srbiji, jedan od oblika dokaza njene demokratičnosti. Ovo je važan dan za Beograd i za Srbiju, kao i druge opštine u kojima se održavaju izbori kako bi se na legitiman način dobili narodni predstavnici koji će voditi određene zajednice u budućem vremenu”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da već drugi put koristi pravo da glasa na izborima u Srbiji, podsjetivši da je prvi put glasao na parlamentarnim izborima.

Dodik je istakao da pravo glasanja koristi u skladu sa zakonima Srbije i poručio da je to pravo koje želi da ojača.

On je podsjetio da se dugo godina zalaže da svi ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo i na državljanstvo Srbije.

“Ja ne koristim nikakva druga prava osim moja demokratska prava da mogu da glasam. Ne koristim prava ni socijalnog, ni zdravstvenog, ni penzionog, jer ta prava koristim u Republici Srpskoj. Ako je Srbija dala mogućnost da na ovaj način mogu učestvovati, ja to koristim i ništa više”, rekao je Dodik.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here