Dodik: “Goodbye BiH, welcome RS-EXIT”

0
239
Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, počeo je danas govor na posebnoj sjednici NSRS o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH riječima “Goodbye BiH, welcome RS-EXIT”, što u prevodu znači “Zbogom BiH, dobrodošao RS-EXIT”.

Dodik je poručio da ne zna koji politički ili ljudski vokabular treba da upotrijebimo da bi shvatili da smo ovoga puta ozbiljni.

“Danas smo ovdje jer smo poniženi, prevareni u kontinuitetu pokušani napraviti blesavi kao što to misle neki ljudi sa Zapada. Da nismo sposobni da sami odlučujemo o sebi i zato se ponašaju ovako prema nemaa računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro i dokle mogu da idu” poručio je Dodik i dodao da Republika Srpska i Srbi nemaju šanse u BiH.

“Mi smo kategorija koja se mrzi od strane političkog Sarajeva i Bošnjaka, kategorija koja se ne prihvata i kategorija koju žele da unište”, poručio je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je još jednom poručio političkoj scenu u Sarajevu da ako su njihova uvjerenja da će im stranci spasiti državu je naivno i potpuno neodgovorno.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here