Dodik: Idem na sastanak na Erdoganom; Dobio sam saglasnost parlamentarnih stranaka Srpske (VIDEO)

0
403
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će razgovarati u petak sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te da za to ima podršku parlamentarnih stranaka iz Srpske.

– Želim da ga upoznam sa stavovima iz Republike Srpske, te da mu ukažem na usložnjenost situacije u BiH. Erdoganu je u interesu sve strane u BiH, dakle nikoga ne favorizuje – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je imao konsultacije sa parlamentarnim strankama Srpske.

– Imamo konsenzus da je potrebno ovom sastanku prisustvovti. Ponašaću se onako kako je Narodna skupština Srpske odlučila – dodao je Dodik.

Istakao je da će se pojaviti na sastanku sa Edroganom jer ne želi, kako je rekao, da ostavi priliku dvojici članova Predsjednišva da prezentuju turskom predsjedniku ono što oni žele.

On je istakao da je na prvom mjestu razgovor o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona i nelegitimnog visokog predstavnika u BiH.

Dodik je rekao da postoje neki centri u Republici Srpskoj koji žele da razbiju postignuto jedinstvo.

– Podsjetiću Erdogana da je rekao da želi saradnju sa svim stranama i da nikog ne favorizuje – naglasio je Dodik i dodao da je potrebno i veoma važno da se na tom sastanku čuje i stav srpske strane.

Јedna od tema razgovora je i izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo.

– Srbija i Srpska su obezbijedile novac u iznosu od preko 100 miliona evra za dionicu od Rače do Bijeljine – rekao je Dodik.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovaće ove sedmice u službenu posjetu BiH.

/RTRS/

PODIJELI