Dodik: Koristiću pasoš Srbije

0
1586
?????????????????????????????????????????????????????????

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će za vrijeme inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa ostati u Republici Srpskoj, ali da će biti prilike za njegovu posjetu SAD.

Dodik je u izjavi novinarima u Trnu kod Laktaša podsjetio da je riječ o jednoj situaciji koja je eskalirala u momentu kada su neki zvaničnici stare američke administracije vidjeli njegovo ime u okviru svečanosti inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa.

On je rekao da je stara američka administracija nastojala na neki način da spriječi njegov odlazak u SAD, ističući da on nije želio da trguje interesima Republike Srpske.

“Od mene je traženo da odustanem od inicijative u vezi sa Ustavnim sudom BiH, da prestanu aktivnosti u vezi sa donošenjem zakona o Ustavnom sudu BiH i da se ogradim od politike SNSD-a oko našeg dokumenta političke procjene, a što sam ja odbio”, kaže Dodik.

Predsjednik Srpske rekao je da vjeruje da će sadašnji ambasador SAD u BiH vrlo brzo otići iz BiH nakon čega će se stvoriti uslovi za dobijanje vize za SAD.

Na pitanje da li je razmišao da sa pasošem Srbije zatraži vizu za SAD, Dodik je rekao da je sigurno da pasoš BiH neće koristiti u narednom vremenu i da će ga se javno odreći, zaključujući da ima pasoš Srbije kojeg će koristiti.

srna
PODIJELI