Dodik: Lično ću fizički da branim policiju

0
327

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se ljudi na banjalučkom trgu “okupljaju bez zakonskog okvira” i da je svijet obišla i slika “napadnutog policajca”.

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne smije tući, jer se onda tuče država te da će on “lično fizički da brani policiju.”

Dodik je, povodom dešavanja u Banjaluci, rekao i da u početku nije reagovao, jer je smatrao da “ne treba”.

“Ništa nisam rekao zato što sam obaviješten da je po nalogu Tužilaštva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo da reagujem”, kazao je Dodik.

On je dodao da na trgu u Banjaluci “nije bilo nikakvog hapšenja, bilo je privođenja” te da je šokiran jer su “neki tu doveli djecu”.

Kako je rekao, to je “stravična priča, izgubiti člana porodice i ja se slažem da se taj tužilac ukloni s posla jer posao radi traljavo”.

“Spreman sam da prihvatim tužioce iz Amerike, Evrope, Hrvatske, Srbije da se bave time”, rekao je on i dodao da će se istina znati “kada to Tužilaštvo riješi”.

Prema njegovim riječima, jedan dio medija ima već pripremljenu istinu i da nije čuo da je neko izvestio da se već devet mjeseci organizuju skupovi bez dozvole.

“A policija se nije ponašala kako hoće, sve su laži i spekulacije, nikome nije polomljena ruka, niko nije hospitalizovan”, rekao je on.

Upitan šta će biti večeras jer je najavljen skup u Banjaluci za 18 sati, Dodik je rekao: “Demokratija, šta ćemo”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here