Dodik: Memorandumom se zadire u suverenitet izbora

0
133
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna i destruktivna po vitalne interese Srpske, jer se njime zadire u suverenitet izbora.

“U svom mandatu suočen sam sa odlukama dva bošnjačka člana Predsjedništva koji me preglasavaju u pitanjima koja su značajna za vitalni interes Srpske. To se desilo i prilikom glasanja o navedenoj odluci”, rekao je Dodik u obraćanju poslanicima u Banjaluci.

On je naglasio da kao član Predsjedništva BiH mora da vodi računa o svakoj odluci koja bi zadirala u interese Republike Srpske.

“Spoljna politika je u rukama Predsjedništva BiH i zato je potrebno konsenzusom donositi odluke, a ako ga nema onda dolazi do preglasavanja kao i sada. Zato je potrebno zatražiti izjašnjavanje Narodne skupštine Republike Srpske koja je konačni arbitar. Ovo pravo Skupštine treba ojačati”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako bude prihvaćen Memorandum izborni proces u BiH bi bio dat nekom drugom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here