Dodik: Neću oprostiti NATO zločine i nikada neću pristati da budemo dio tog saveza

0
350
Kraljevo, 24. marta 2022.- Parastosom zrtvama, na centralnom kraljevackom trgu, Trgu srpskih ratnika, veceras je pocelo obelezavanje Dana secanja na stradale u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999.godine.Parastor sluzi partrijarh SPC Porfirije, a obelezavanju 23. godisnjice od pocetka NATO agresije, prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vucic, predsednik Skupstine Srbije Ivica Dacic, premijerka Ana Brnabic i clanovi njenog kabineta, kao i srpski clan Predsednistva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Zeljka Cvijanovic. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Srbi su slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve agresije, a ja nikada neću oprostiti ovaj strašan zločin, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju na centralnoj manifestaciji u Kraljevu povodom Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.

– Neću im oprostiti i zato nikada neću pristati da budemo dio tog saveza – poručio je Dodik.

Dodik je upitao kakve je veze s ratom imalo rušenje škola, vrtića i ubijanje djece, za koju su rekli da su kolateralna šteta tokom NATO agresije.

– Okupili smo se ovdje večeras da obilježimo zločinački pohod NATO u dva navrata na slobodarski srpski narod i njihovu Republiku Srpsku i Srbiju – rekao je on.

Dodik je istakao da nema “bosanskih” ili “kosovskih” Srba, već da je to sve jedan jedinstven srpski narod.

PODIJELI