DODIK OBEĆAO NOVINARIMA: UBUDUĆE IZJAVE ČEKATE U ZGRADI PREDSJEDNIŠTVA

0
540

Nakon višesatnog čekanja novinara na izjave ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik konstatovao je da je ponižavajuće i za njega i za novinare da na takav način rade.

S tim su se saglasili i novinari, uz opasku da jeste tako, ali da se niko na to ne obazire i da je policijskim službenicima koji rade na obezbjeđenju zgrade čak naloženo da novinarima ne daju ni da pređu iz parka u dvorište zgrade Predsjedništva BiH.

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, Dodik je odmah rekao da se pozove šef nadležne službe /Zoran Đerić/ kako bi razjasnio zbog čega novinari ne mogu ući u zgradu, gdje bi mogli dobiti izjave.

Kada se Đerić pojavio pokušao je da ubijedi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da novinari “imaju mogućnost sjediti i čak popiti kafu” što su novinari negirali, jer je to notorna neistina, prenosi “Avaz”.

“Kada bude sljedeća sjednica Predsjedništva BiH, ja ću doći da vidim gdje ste vi. I pićete kafu i sjediti”, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

(Srna)

PODIJELI