Dodik poručuje da bi mu ponovo mogao smanjiti platu, Salkić se ne plaši

0
424

Na adresu potpredsjednika Srpske, Ramiza Salkića već je stiglo rješenje o umanjenju plate za 20 odsto.

To je Milorad Dodik i najavio nakon Salkićeve izjave u medijima, u kojoj je rekao da predsjednik Republike radi na uspostavljanju oružanih formacija.

Rješenje, koje je u posjedu ATV-a, potpisao je generalni sekretar Službe predsjednika, Siniša Karan. Pozvao se na dva dokumenta – Odluku o obrazovanju Službe predsjednika, i Odluku o određivanju osnova za obračun plate zaposlenih u Službi. Dodik poručuje da je ovo tek početak, i da bi Salkić za, kako kaže, rad protiv republičkih institucija, naredni put mogao i gore da prođe.

” Ne može se uporno raditi protiv institucija i organa RS, pogotovo lažnim i tenddencioznim vijestima širiti priču o nekoj militarizaciji koja uopšte ne postoji. Izvan toga, mislim da je već i ranije Salkić zaslužio jedan takav odnos. Dakle, ovaj put dvadeset odsto, naredni put možda i više”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Salkić je odmah jutros otputovao u Sarajevo, a novinarima se obratio ispred centrale SDA. Kaže da ga je izabrao narod, a ne Milorad Dodik, i da bi za svoj narod radio i bez plate. Poručuje da mu predsjednik Republike nije poslodavac, i da platu prima iz budžeta.

” Milorad Dodik nema ni po kom osnovu pravo da meni smanjuje platu, zato što smo mi u istom rangu. On je pobjedio na izborima za predsjednika, ja sam pobjedio za potpredsjednika i mi smo u istoj ravni. To što mi ne živimo u pravnoj državi, da se ne vrednuju prava podjednako, to što se ne poštuje Ustav i zakoni, to je sad drugo pitanje” kaže Ramiz Salkić, potpredsjednik RS.

Saklić tvrdi da mu je poručeno da pazi šta priča i da se disciplinuje, što je, kaže, shvatio kao prijetnju za sebe i svoju porodicu.

Poručuje da se ne plaši Dodika, i da će nastaviti istim tempom kao i do sada. Zbog smanjene plate priziva i sud. Odmah nakon njegove jučerašnje izjave u federalnim medijima, iz Dodikovog kabineta stiglo je saopštenje, i poruka da će potpredsjedniku Srpske zbog, kako su naveli, iznošenja neistina koje štete ugledu Republike Srpske, biti smanjena plata.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here