Dodik preglasan, traži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa

0
261

U Sarajevu je održana sjednica Predsjedništva BiH nakon koje se novinarima obratio predsjedavajući Milorad Dodik. On je rekao da su članovi predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić usvojili odluku o pokretanju spora u vezi sa Pelješkim mostom, ali da on to nije podržao.

– Bilo je i prijedloga oko obustavljanja radova na Pelješkom mostu i otvaranje spora sa Hrvatskom. Komšić i Džaferović su glasali za tu odluku. U formalnom smislu se smatra usvojenom, ali s obzirom da svaki član ima pravo na vitalni interes, ja sam potegao kao srpski član Predsjedništva pitanje vitalnog entitetskog interesa i objasniću u Narodnoj skupštini Republike Srpske zašto to nije dobro – rekao je Dodik.

On je naveo da se u danu, kada je poslije deset godina potpisan ugovor o izgradnji mosta na rijeci Savi, usvaja odluku koja može poremetiti tu priču.

– Moj zahtjev je bio da se sa Hrvatskom napravi sporazum o granici, ali su se oni usmjerili na most Pelješac. Ima i nekih opštih koji nisu problem, ali ključno pitanje je da se otvori problem sa Hrvatskom i EU. Mislim da je previše subjekata s kojim bi imali probleme i mislim da je u interesu da se ta odluka ne donese – rekao je Dodik.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here