Dodik: Prijedlog zakona o porijeklu imovine uputićemo svim strankama (VIDEO)

0
302
SNSD je odlučio da pošalje svim strankama u Srpskoj na razmatranje prijedlog zakona o porijeklu imovine, rekao je lider ove stranke Milorad Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvšrnog komiteta SNSD-a.

– Danas je usvojena inicijativa za donošenje Zakona o ispitivanju porijekla imovine čiji će prijedlog biti upućen svim partijama koji učestuju u vlasti, ali i opozicionim strankama. Vjerujemo da će sve partije, i vladajuće i opozicione razmotriti Prijedlog ovog zakona, uputiti sugestije i prijedloge da se dalje zajedno dogovaramo o konačnom rješenju – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je SNSD spreman da na bazi ovog prijedloga razgovara i o rješenjima u samom zakonu, te da prihvati i one prijedloge koji odgovoraju samom cilju tog zakona.

Naglasio je da su na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH.

Dodik je istakao da je u BiH složena situacija i da nesposobnost Federacije BiH da formira Vladu govori dovoljno o ambijentu.

Sjednici su prisustvovali i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Igor Radojičić, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

Sjednici, između ostalih, prisustvovali su i članovi Izvršnog komiteta SNSD-a Nada Tešanović, Denis Šulić, Slavko Mitrović, Zoran Tegeltija i drugi.

/RTRS/

PODIJELI