Dodik: Primiću rusku vakcinu

0
260

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će, kada je riječ o vakcinaciji protiv virusa korona, primiti rusku vakcinu, jer iza njene izrade stoji država.

Dodik je rekao da će sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, koji danas stiže u posjetu BiH, razgovarati o ruskoj vakcini za Republiku Srpsku.

“Republika Srpska je stala u red i mislim da je u vrhu tog reda da dobije vakcinu. Biće i nekih drugih vakcina. Što se mene tiče, ja ću primiti rusku. Vjerujem u to, ne vjerujem u komercijalne priče koje dolaze sa Zapada. Ovdje vakcinu pravi država”, rekao je Dodik za RTRS.

On je ukazao da ima svakakvih spekulacija, da će vakcine koje dolaze sa Zapada uticati na sterilitet i na mnogo toga drugog.

“Naravno ne možete da znate, jer niste ni kreirali tako nešto. Ali, moj pristup će biti ovakav”, rekao je Dodik.

Dodik: Slijedi sastanak sa fukcionerima da bi se razgovaralo o istupima Turkovićeve

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zakazaće sastanak sa funkcionerima na kojem će razgovarati o posljednjim istupima ministra unutrašnjih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković koja je pozvala na ukidanje Republike Srpske, a Dodika uporedila sa Hitlerom.

“To je muslimanski fundamentalista i ekstremista. Prema Srbima pokazuje odnos duboke mržnje i nipodaštavanja i pokušava da Srbe stvrsta na tamnu stranu istorije”, rekao je Dodik za RTRS.

Ovo je, kaže, kulminacija jednog nemogućeg statusa u BiH i svi koji se zalažu za BiH nude da nestane Republika Srpska i Srbi, da se pokore Hrvate, kako bi se muslimani i njihovi mudžahedina ovdje širili.

“Tako i ta Bisera Turković koja misli da je neka intelektualnost. To je onaj begovski mentalitet u kome je ona potomak porodice nekog vremena u kome su Srbi bili kmetovi, a oni begovi i ta njihova priča se i dalje nastavlja. Što se mene tiče, ovdje nikad neće moći da vraća begove”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u političkom Sarajevu u krugu čiji je Turkovićeva dio misle da su Srbija i Srbi najbolji kada su slabi.

Sada im, naglašava, smetaju Srbija i Republika Srpska koje sa fašizmom nemaju ništa, a srpski narod je slobodarski narod.

“Mi nikada ništa nismo učinili i nikoga nismo napali. Branili smo i Republiku Srpsku i odbranili”, istakao je Dodik i dodao da to ne može ugrozi ni Turkovićeva.

On je podsjetio kako su se, kada je govorio u nekom opuštenijem političkom niovu, salve optužbi Vašingtona, Njujorka, Brisela, Njemačke slile na Republiku Srpsku i njegovo ime.

Prema njegovim riječima, sve to govori koliko je BiH besmislena, ne treba to ni Bošnjacima.

“Bošnjaci bi mogli da razviju svoju državicu od onoga što perspektivno kontrolišu. Da puste nas da imamo svoju slobodu, samostalnost, da puste Hrvate. Šta oni da traže u Širokom Brijegu, Livnu”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da Banjaluka ne pripada muslimanima, već Srbima, šta god oni rekli o tome.

“Mi odlučujemo ovdje i nastavićemo da odlučujemo”, naglasio je Dodik.

Sastanak sa funkcionerima, kako je rekao Dodik, zakazaće poslije posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

/Srna/

PODIJELI