DODIK: PRNJAVOR POKAZUJE STALNI NAPREDAK

0
552

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da opština Prnjavor pokazuje stalni napredak, u kontinuitetu rješava mnoge infrastrukturne probleme, a zahvaljujući auto-putu stvoreni su uslovi za dodatni razvoj, prije svega, privrede.

Dodik je istakao da se sve radi s ciljem opstanka i ostanka ljudi na ovim prostorima.

“Prnjavor šalje optimističku poruku sposobnosti i odlučnosti da se svi problemi rješavaju”, izjavio je Dodik novinarima poslije otvaranja Vatrogasnog doma u Prnjavoru, za čiju izgradnju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno oko 680.000 KM.

On je naveo da je novi Vatrogasni dom jedan od najuređenijih u Republici Srpskoj, čime je trajno riješen dugogodišnji problem, a zahvaljujući čemu se mogu usmjeriti aktivnosti na neka druga pitanja i probleme važne za lokalnu zajednicu.

Dodik je rekao da je svaki uspjeh lokalne zajednice istovremeno i uspjeh Republike Srpske i da ga raduje što u Prnjavoru vidi niz dokaza zajednički uspješno urađenih projekata.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da su u protekle četiri godine za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice kupljena tri vatrogasna vozila čija je vrijednost milion KM.

“Ono što smo smatrali da su prioriteti jeste nabavka vozila za hitne službe, a osim vatrogascima, nabavili smo i dva sanitetska vozila za Dom zdravlja, vrijedna više od 200.000 KM”, napomenuo je Tomaš.

Zamjenik Teritorijalne vatrogasne jedinice Dragan Miladinović naglasio je da su izgradnjom Doma riješeni smještajni kapaciteti vatrogasnih vozila i opreme.

“Dobili smo izuzetne uslove za rad, boravak i stručno usavršavanje vatrogasaca. Nova lokacija Doma ima dobru saobraćajnu povezanost što je od izuzetnog značaja za obavljanje našeg posla”, rekao je Miladinović.

Nova zgrada Vatrogasnog doma nalazi se na Vijaci i prostire se na površini od 450 metara kvadratnih. Objekat ima pet velikih i tri male garaže, kao i tehničke, socijalne i administrativne prostorije, konferencijsku salu, spavaću sobu i kuhinju.

Teritorijalna vatrogasna jedinica ima 20 profesionalnih vatrogasaca koji rade u četiri smjene, a raspolaže i sa 10 interventnih vozila.

Dodik je prethodno obišao radove na izgradnji fudbalskog stadiona u okviru projekta “Fifa gol”, čija je vrijednost oko 900.000 KM, kao i novoizgrađeni kružni tok na Vijaci.

/SRNA/

PODIJELI