Dodik sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije

0
238

​Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Sarajevu u odvojenim susretima sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije u BiH, te apostolskim nuncijem Luiđijem Pecutom.

Dodik će u 11.30 časova primiti u oproštajnu posjetu ambasadora Hrvatske u BiH Ivana del Vekija, a u 12.00 časova će se sastati sa nadbiskupom Pecutom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sastanak Dodika sa ambasadorom Egipta u BiH Halom el Bišlavi zakazan je za 12.30 časova, a sa ambasadorom Saudijske Arabije u BiH Hanijem Abdulahom Mominom za 13.00 časova.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je juče tokom sastanka sa ambasadorima Rumunije i Grčke da je politika Republike Srpske vojna neutralnost i da ta politika nije politika podrške NATO putu BiH. Ambasadore je informisao o posjeti članova Predsjedništva Briselu, tokom koje su evropskim liderima prezentovali jedinstvo u opredjeljenju BiH za članstvo u Uniju.

Dodik i ambasadori Rumunije i Grčke, saglasni su i da što prije treba formirati Savjet ministara, kako BiH ne bi ušla u kritičnu fazu funkcionisanja.

Dodik je razgovarao i sa ambasadorom Crne Gore i uručio zvanični poziv Predsjedništva BiH za predsjednika te zemlje, Mila Đukanovića, da posjeti BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here