Dodik: Srpska neće centre za migrante, Srbija poštuje naše stavove

0
453

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas na sastanku u Beogradu upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o problemu migranata i o tome da Srpska ne namjerava da pravi bilo kakve centre za migrante, niti ima novca za njihovo održavanje.

“Predsjednik Vučić poštuje naše stavove”, prenio je Dodik novinarima poslije sastanka sa predsjednikom Srbije.

Navodeći da i u Srbiji imaju dosta problema u vezi sa migrantima, Dodik kaže da je Republika Srpska odlučna da, upravo imajući u vidu praksu zemalja u okruženju, ne prihvati stvaranje tog problema.

On je naglasio da za Republiku Srpsku nisu prihvatljivi stavovi iz EU o tome da u zemljama u dodiru sa EU treba praviti centre za migrante.

“Republika Srpska neće prihvatiti nijedan takav centar na svom prostoru”, kategoričan je Dodik.

Prema njegovim riječima, vidljivo je da je dolazak ogromnog broja migranata u vezi sa ranijim pritiskom na organe BiH da prihvate da je azilantima za automatsko dobijanje državljanstva dovoljno da u BiH borave tri godine.

“Informacije kojima mi raspolažemo, bez obzira na to što se u Sarajevu nevješto brane, govore da je bilo planirano da u BiH bude pušteno 150.000 migranata i da se onda tako vrši pritisak. Neprihvatanjem takvog pristupa, Srpska je onemogućila da to bude realizovano u cijelosti, ali je očigledno da taj problem nije nestao”, kaže Dodik i ističe da Srpska ne želi da “za tri godine odjednom u državljanstvu BiH bude 500.000 ljudi”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here