Naslovna RS/BiH RS Dodik: Starijim od 65 izlaz dozvoljen utorkom i petkom

Dodik: Starijim od 65 izlaz dozvoljen utorkom i petkom

0
585

Odluka prema kojoj će starije od 65 godina moći izaći napolj, trebalo bi da bude donesena sutra, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ovo je saopšteno nakon današnje sjednice Glavnog koordinacionog tima koji čine zvaničnici Republike Srpske koji su raspravljali o trenutnoj situaciji u vezi sa korona virusom.

– Sutra će biti donesena odluka da utorkom i petkom, od 7 do 10 časova ujutru, osobe starije od 65 godina mogu izaći u prodavnice, banke, tako da će to omogućiti da oni obave svoje osnovne stvari, a isto tako mole se svi drugi da ne koriste te ustanove. Oni koji upravljaju bankama ili prodavnicama biće dužni da prije ulaska penzionera izvrše potpunu dezinfekciju – kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik za ATV.

Dodik je poručio i da će ljudi na selu koji obavljaju poljoprivredne djelatnosti moći da izlazi i oni do 75 godina, tako da će biti omogućeno da nesmetano obavljaju sve djelatnosti.

– Danas smo razgovarali o silnim tim mjerama. Neophodno je pojačati sve mjere u smislu izvršenja. Omogući će se da vlasnici prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo mogu da rade u nekom periodu osam sati dnevno sa režimom kojim je predviđen za prodavnice prehrambene i druge robe. Tako da se mora voditi strogo računa o razdaljini i tome da u zatvorenom prostoru ne može da bude više od četiri čovjeka – kaže Dodik.

Srpski član predsjedništva sutra će Republički štab i Vlada donijeti određene mjere u tom pogledu kako bi se to sprovodilo i poručio je da će isplata penzija biti u roku.

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games