Dodik: Vaskrs proslaviti u ljubavi i radosti sa svojim najbližim

0
309
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrsa željom da u ova teška vremena iskušenja i izazova jačaju svoju vjeru.

– Suočeni sa brojnim izazovima u današnje vrijeme, a posebno virusom korona, pošašću koja hara u cijelom svijetu, potrebno nam je da, slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru i snagu na putu ljubavi, humanosti i solidarnosti – navedno je u čestitki Dodika.

Poželio je da ovaj veliki praznik pravoslavni vjernici proslave u ljubavi i radosti sa svojim najbližim, poštujući sve mjere zaštite i izolacije kako bi se što prije i sa što manje štete odbranili od epidemije i naredni Vaskrs dočekali u ljepšim okolnostima.

– Pomolimo se u svojim domovima za zdravlje i sreću svojih najmilijih. Uz tradicionalni pozdrav ‘Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse’, želim sveštenstvu i vjernicima da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

rtrs

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here