Dodik: Vučić je Ivaniću pokazao operativni nalog iz Sarajeva

0
263

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Kozarskoj Dubici srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću pokazao operativni nalog iz Sarajeva za prisluškivanje.

“Vučić je tada Ivaniću rekao da to rade njegovi ljudi u Sarajevu. Izvinjavam se Vučiću ako ovo nije trebalo da kažem, ali Ivanić je juče tražio da mu pokažem dokaz da Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH prisluškuje funkcionere Srpske i Srbije. Vučić mu je pokazao sve i Ivanić je imao priliku da to pogleda i pročita i bio je vidno uznemiren zbog toga”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da je za Republiku Srpsku OBA neprijateljska organizacija, uperena protiv Republike Srpske i srpskog naroda.

“Nažalost, formalni legitimitet tome daje kadar Ivanića i drugih koji su u Sarajevu, jer se bez njih to ne bi moglo desiti. Da nije tamo Srba, koji su spremni da izdaju i da budu dio subverzivnih aktivnosti protiv Republike Srpske i Srbije to se nikada ne bi moglo desiti”, poručio je Dodik nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Dodik je istakao da se vlasti u Srpskoj tome suprotstavljaju, te da će vrlo brzo doći vrijeme kada će to pitanje biti postavljeno na dnevni red.

“Ta služba treba da bude ukinuta, ona ne postoji po Ustavu BiH kao nadležnost BiH. Ranije su neke vlasti u Republici Srpskoj navodno natjerane da se odreknu naše službe da bi se formirala služba BiH. Mi ćemo izaći iz tog sporazuma, jer neprijateljsku organizaciju treba tako i tretirati, a ne da Srbi tamo rade operativne poslove na praćenju”, naveo je Dodik.

Komentarišući navode da OBA prisluškuje funkcionere iz Republike Srpske i Srbije, Dačić je rekao da je to nepotrebno jer oni sve govore javno.

“Šta to mi radimo tajno protiv nekoga? Ali to pokazuje odnos – umjesto da gradimo odnos poverenja i zajedničke saradnje, mi idemo toliko daleko da su bezbednosno-obaveštajne aktivnosti usmerene na Srbiju. Mi ćemo se braniti na svoj način”, poručio je Dačić.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here