Dodjela odlikovanja za 30 boraca sa prnjavorske regije

0
1135

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić danas je u Laktašima uručio odlikovanja porodicama 30 poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ sa prnjavorske regije, koje je predsjednik Srpske Milorad Dodik posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod.

Savčić je rekao da je BORS opredijeljena da, uz razumijevanje predsjednika Srpske, svi poginuli borci VRS budu posthumno odlikovani u narednom periodu.
“Ako izostane briga, onda i samo sjećanje gubi na svom značaju. Zbog toga moramo brže i energičnije preći sa riječi, izražavanja saučešća, odavanja počasti i pošte na rješavanje konkretnih problema ovih ljudi. Tek tako ćemo se na potpun način odužiti poginulim saborcima i njihovim porodicama”, poručio je Savčić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor Vlado Živković rekao je da je prnjavorska regija dala veliki broj junaka, koji su dali život za odbranu Srpske na gotovo svim ratištima.

Prema njegovim riječima, na području opštine Laktaši odlikovanje još treba da bude uručeno porodicama 69 poginulih boraca, na području Gradiške 245 i Prnjavora porodicama 101 poginulog borca.

Vojin Vasić iz Prnjavora koji je sahranio jednog sina, dok se drugi još vodi kao nestali, poručio je nadležnim organizacijama da što prije pronađu posmrtne ostatke onih koji su dali živote za Srpsku.

Stanoje Peulić iz Prnjavora koji je u ratu izgubio sina Stjepana poželio je da svi poginuli borci što prije budu odlikovani.

Odlikovanja su danas u laktaškoj Skupštini opštine dodijeljena porodicama poginulih boraca iz Laktaša, Prnjavora, Gradiške i Srpca.

Poginuli borci su odlikovani povodom krsne slave Vojske Republike Srpske Vidovdana, a na inicijativu BORS-a.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here