Đoković počinje saradnju sa sportskim gigantom?

0
965

Srpski teniser Novak Đoković uskoro bi mogao da dobije još jedan unosan sponzorski ugovor pošto je za saradnju sa njim zainteresovana jedan od najvećih proizvođača sportske opreme.

djokovic

Drugi reket svijeta otišao je na pauzu nakon iscrpljujuće sezone u čijoj je završnici ispustio prvo mjesto na ATP rang listi.

Novak Đoković će tek nakon odmora početi sa pripremama za novu sezonu, a uskoro bi mogao da dogovori saradnju sa novim snabdevačem sportske opreme pošto mu ugovor sa sadašnjim sponzorom ističe u maju 2017. godine.

Kako prenosi španski portal “Sportski marketing”, interesovanje za saradnju sa Novakom Đokovićem pokazala je kompanija “Najk” koja je izgubila primat u svijetu tenisa.

Najveći promoter pomenutog brenda u “bijelom sportu” dugo je bio Rodžer Federer ali se Švajcarac nalazi na zalasku karijere, dok se u Rafaela Nadala očito više ne uzdaju previše.

Pošto je “Ander Armor” napravo pun pogodak potpisivanjem ugovora sa braćom Marej (završili na vrhu ATP rang liste singla i dubla), “Najk” je spreman da sve karte baci na Novaka Đokovića.

Pomenuti španski medij piše da je “Najk” bio blizu dogovora sa Novakom Đokovićem 2012. godine, ali je tada japanska kompanija “Uniklo” dala bolju ponudu i dobila petogodišnji ugovor sa Noletom.

Srpski teniski as do sada je nosio opremu “Serđo Takinija” i kompanije “Uniklo”, s tim što se nije odricao “adidasovih” patika koje bi mogle da predstavljaju kamen spoticanja za dogovor sa Najkom.

sportske.net

PODIJELI