Doktorice Lazić i Janković ponovo dio tima prnjavorskog Doma zdravlja

0
906

Prnjavorski Dom zdravlja bogatiji je za dvije doktorice, Miladinku Janković i Bogdanu Lazić, koje su odnedavno ponovo dio tima ove zdravstvene ustanove.

Zamjenik direktora Doma zdravlja, Dragan Radić, rekao je da će njihovim dolaskom u narednom periodu rad ustanove biti unaprijeđen u svim segmentima.

“Izrazio bih, prije svega, zahvalnost svim ljekarima koji su svo ovo vrijeme predano radili i štitili interese i pacijenata. Važno je istaći da je u timovima koje će doktorica Bogdana i doktorica Miladinka preuzeti, obuhvaćeno oko 5.000 pacijenata, što će u narednom periodu uveliko doprinijeti stabilizaciji našeg poslovanja, a sa njima u timu možemo razmišljati i o ozbiljnijem investiranju i u opremu, kadar i novu službu hitne pomoći” istakao je Radić.

Direktor prnjavorskog Doma zdravlja, Bojan Subotić, smatra veoma značajnim povratak doktorica Lazić i Janković u ustanovu koju su zajedno podizali u prošlim, teškim vremenima.

“Velika mi je čast da su doktori tog kalibra ponovo dio naše zdravstvene ustanove i to će nam biti dodatni vjetar u leđa jer smo bliži cilju odvajanja službe Hitne pomoći. Moram da podsjetim da je dr Lazić i za vrijeme ratnih dejstava uspješno vodila stacionar i zajedno sa ostalim ljekarima prošla sve nedaće vezane za taj period, a kasnije joj se pridružila i dr Janković i u vrijeme kada je trebalo podizati zdravstvo nakon rata i zajedno sa doktorima koji su tada ovdje radili, predano je obavljala svoj poziv. Prošlo je vrijeme kada su doktori odlazili iz naše zdravstvene ustanove, sada smo u situaciji da unapređujemo rad i da još više poboljšamo usluge našim pacijentima, zbog kojih i postojimo” kazao je Subotić.

Subotić je napomenuo da će svi pacijenti biti automatski preregistrovani iz timova koji se gase, dok je pacijentima koji ne žele da pređu u Dom zdravlja, ostavljena mogućnost da se do kraja registacijskog perioda, 31.12. registruju u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Doktorice Bogdana Lazić i Miladinka Janković, počinju sa radom 03. oktobra, a pacijeti se za više informacija mogu obratiti lično ili na telefon koji je dostupan na interent stranici Doma zdravlja. /prnjavorlive.info/

PODIJELI