Dolaskom migranata povećan broj krivičnih dijela u Unsko-sanskom kantonu

0
251

Na području Unsko-sanskog kantona do 10. septembra registrovano je 39 krivičnih dijela koji su počinili migranti, te 200 incidenata koji nemaju obilježje krivičnog dijela, rečeno je Srni u MUP-u ovog kantona.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić rekla je da su migranti samo prošlog vikenda na području Bihaća počinili devet krivičnih dijela kojima je pričinjena šteta.

Ona je istakla je da se u poslednje vrijeme u Bihaću i Velikoj Kladuši bilježi sve veći broj neovlaštenog ulaska u stambene objekte građana.

Prema njenim riječima, preko Službe za poslove sa strancima zatraženo je da se 41 lice izmjesti u Migracioni centar u Istočno Sarajevo, ali da su kapaciteti ovog centra veoma mali.

“Za lica koja identifikujemo da su sklona vršenju krivičnih dijela i narušavanju javnog reda i mira tražimo da se izmjeste, ali je smještajni kapacitet u Istočnom Sarajevu mali, pa nam za neka lica odobre, za neka ne”, rekla je Galićeva.

Ona je dodala da je stvorena loša slika u vezi sa stanjem bezbjednosti u Unsko-sanskom kantonu zbog migrantske krize kojom je zahvaćeno ovo područje.

“Činjenica je da je evidentan povećan broj krivičnih djela koji su počinili migranti, ali i se trudimo da održimo stanje pod kontrolom. Činjenica je da su angažovane naše snage, da smo pojačali policijske stanice Bihać i Velika Kladuša gdje je koncentracija migranata najveća sa pripadnicima drugih policijskih stanica iz naše Uprave”, navela je Galićeva i napomenula da je angažovana i Jedinica policije za podršku koja patrolira gradom.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here