Domu zdravlja novi aparat za ultrazvuk

0
1100
ПРЊАВОР, 24.МАРТА /СРНА/ -Састанак министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Драгана Богданића и начелника општине Прњавор Дарка Томаша.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske doniralo je danas Domu zdravlja u Prnjavoru ultrazvučni aparat za porodilište, potvrđeno je novinarima nakon sastanka ministra Dragana Bogdanića i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

Ministar Bogdanić kaže da ovo ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima iznalazi načine da pomogne lokalnim zajednicama i da će u budućnosti činiti sve da zdravstveni sistem, odnosno primarna zadravstvena zaštita što bolje funkcionišu.

Na novinarsko pitanje da li ova donacija znači i opstanak porodilišta u Prnjavoru ministar Bogdanić je kratko odgovorio da to zavisi od osnivača porodilišta, odnosno Skupštine opštine.

Načelnik opštine Darko Tomaš podsjetio je da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite prije pola godine toj zdravstvenoj ustanovi obezbijedilo 110.000 KM za nabavku sanitetskog vozila.

“Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, resornim ministarstvom i zajednički realizovati još neke važne projekte”, poručio je Tomaš.

srna

PODIJELI