Donaciji iz kabineta predsjednika Republike Srpske u iznosu od 50.000 KM

0
361

U Centru srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor na početku nove školske godine riješen je dugogodišnji problem sanitarnih čvorova u učeničkim toaletima zahvaljujući donaciji iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u iznosu od 50.000 KM.

Direktor škole Suzana Švraka zahvalila je predsjedniku Dodiku na donaciji za rekonstrukciju sanitarnog čvora u gornjem dijelu škole koji koriste i učenici susjedne Gimnazije i podsjetila da su prošle godine donacijom tadašnjeg predsjednika Srpske Željke Cvijanović uradili sanaciju sanitarnih čvorova u tzv. mašinskom dijelu škole.

“Sanacijom nismo obuhvatili fiskulturnu salu koju koriste i učenici Gimnazije, jer nije funkcionalna i ne odgovara pedagoškim standardima. Ovaj problem očekujemo da bi trebao biti riješen izgradnjom gradske Sportske dvorane koja bi dijelom pokrila nastavu fizičkog vaspitanja srednjih škola” , pojasnila je Švraka u izjavi Srni.

Ona kaže da je potrebno obnoviti i podne obloge u školi, a kako bi se nesmetano mogao pratiti nastavni plan i program postoji povećana potreba za većim brojem računara i modernizacijom opreme.

“Resorno ministarstvo nam je već najavilo opremanje dvije učionice informatičkom opremom čime ćemo poboljšati uslove rada naših učenika” , rekla je Švraka.

Švaraka napominje da je sam objekat škole star pa uvijek postoji potreba za dodatnim opremanjem namještajem u čemu će u narednom periodu biti dobro došla svaka pomoć lokalnih i republičkih institucija.

U CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor u školskoj 2023/2024. godini nastavu pohađa ukupno 599 učenika, dok je šestoro školovanje nastavilo u Srednjoj školi unutrašnjih poslova.

Tamara Stojanović

PODIJELI