Đorđević: Medalja u Riju je “ostvaren san”

0
1457

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je njegov cilj da “imamo kontinuitet” i poručio da je osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru “ostvaren san”.

“Shvataš na igrama koliko je teško doći do medalje, a mi u košarci imamo dvije. Ostvarili smo san, gurali jedne druge u selu. Zato su Igre specifične. Zato mi je žao što (Nemanja) Bjelica nije sa nama, jer je on dio nas, uvijek bio i siguran sam da će biti”, rekao je Đorđević novinaru “Blica” na dočeku ispred Narodne skupštine u Beogradu.

On je istakao da je njegov cilj da “imamo kontinuitet”.

“Mislim da možemo da ga nastavimo, da iskoristimo smjene generacija u Francuskoj, ili promjene u Španiji i LItvaniji, selekcijama koje su osvajale odličja u prethodnom periodu. Nikada nisam tražio alibije i izgovore, ni u povredama ni u drugim stvarima, pa neću ni ubuduće. A tražiće se još od nas poslije ove tri godine”, istakao je Đorđević.

“Imamo obavezu da nastavimo sa kvalitetnim radom, pripremama, jer nikada specifičnije nisu bile zbog kvalifikacionog turnira i svega prije i poslije. Na pravom smo putu, moramo da iskoristimo cjelokupnu situaciju, zamajac”, rekao je Đorđević.

Upitan da prokomentariše atmosferu u Olimpijskom selu i uporedi je sa Atlantom 1996. godine, Đorđević je rekao da je “drugačije kada si igrač i selektor”.

“Ne sjećam se da smo bili ovako upućeni jedni na druge i bliski. U jednoj zgradi svi naši sportisti, po spratovima i stanovima. Ma fenomenalno. I u dobru i kada je bilo teško”, kaže Đorđević.

tanjug

PODIJELI