DRAMA U SREDNJOŠKOLSKOM DOMU Pobuna zbog pacijenta zaraženog korona virusom

0
643

Pacijent zaražen korona virusom izazvao je pravu pobunu u banjalučkom Srednjoškolskom domu gdje revoltirani građani prijete da će pobjeći iz karantina, saznaje Srpskainfo na mjestu događaja.

-Čovjek je prošle sedmice došao sa granice i kao i svima prvi pregled na granici pokazao je da nema temperaturu. Nakon sedmicu dana rade se testovi i tom čovjeku je nalaz bio pozitivan – ispričao je jedan od Banjalučana koji je smješten u karantnin u Srednjoškolskom domu, gdje borave oni koji su nedavno došli u Srpsku.

Foto: Goran Šurlan /RAS Srbija

Problem je nastao nakon što je došao rezultat testiranja koji je bio pozitivan.

-Umjesto da idemo kući sada su nam rekli da moramo ostati, ovo samo ima u Republici Srpskoj, zovite sve novinare da vide šta nam rade – komentarišu ogorčeni građani.

Međutim, najveći problem u svemu je što je zaraženi Banjalučanin bio u kontaktu sa više ljudi obzirom da je boravio sedmicu dana u karantinu u Srednjoškolskom domu. Posebno zabrinjava činjenica što je u dodiru bio i sa osobama koje su u međuvremenu puštene kućama.

Pred Srednjoškolski dom je upravo stigla Higijensko-epidemiološka služba na koju se čekalo duže vrijeme. Ogorčeni građani sve vrijeme iz Srednjoškolskog doma pozivaju novinare da dođu. Građani su u holu doma i traže da budu  testirani.

-Ja sam danas dobio drugo dijete, došao sam iz Slovenije i bio sam negativan i sada treba da se zarazim u ovom karantinu – priča ogorčeni Banjalučanin.

Za sada još uvijek niko nije izveo zaraženog pacijenta, a u Srednjoškolskom domu se čuje negodovanje i galama. Srpskainfo saznaje da niko iz Civilne zaštite nije izašao na teren, a trebao bi u ovakvim situacijama.

Naš reporter s lica mjesta javlja da oni koji se nalaze u Studentskom domu službama ne dozvoljavaju da iz sobe izvedu zaraženog pacijenta, već traže da ih prvo sve testiraju.

/Srpskainfo/

PODIJELI