Druženje ratnih vojnih invalida na jezeru Drenova-Održan 16. kup u sportskom ribolovu

0
623

Na Akumulacionom jezeru Drenova danas je održan 16. kup u sportskom ribolovu ratnih vojnih invalida RS. Manifestaciju je upriličila Boračka organizacija grada Prnjavor i Sportsko ribolovno društvo Prnjavor, a druženje je bilo posvećeno ratnim vojnim invalidima i licima sa vidno narušenim zdravljem, kao posljedice angažovanja u odbrambeno otadžbinskom ratu.

Nakon vaganja ulova ribe i bodovanja proglašen je i apsolutni pobjednik 16. kupa u sportskom ribolovu, a titulu pobjednika stazeove godine ponio je Goran Lakić, član Boračke organizacije Zvornik.

“Ulovio sam 3.080 grama ribe. Bilo je odlično i ponijeću stvarno odlične utiske sa ovog tačmičenja, a učestvujem već 13 puta u ovom sportskom ribolovu.  Ja sam inače dugogodišnji ribolovac i nije mi ovo prvi put da sam prvak staze. Upecalo se danas dva amura, crvenperke, bilo je i bjelice, sve u svemu, bilo je fino druženje, a i vrijeme nas je poslužilo”, kaže Lakić.

Predsjednik organizacionog odbora današnjeg kupa, Momir Vuković, rekao je da ovakva okupljanja čuvaju od zaborava devedesete godine prošlog vijeka.

“Posebno se mora imati na umu da su se takmičari na danas održanom 16. kupu u sportskom ribolovu prvenstveno okupili da bar na kratko zaborave ratna dešavanja i bol koju mi, ratni vojni invalidi, u sebi nosimo” poručio je Vuković, koji je ujedno i predsjednik Odbora RVI Boračke organizacije grada Prnjavora.

Predsjednik Sportsko ribolovnog društva “Ukrinski cvijet” Miro Šikarac, kazao je da je na današnjem kupu učešće uzelo 11 ekipa iz različitih dijelova RS, od čega jedna iz Srbije, tačnije iz Kragujevca.

 

“Mi iz “Ukrinskog cvijeta smo se potrudili da im uredimo stazu, da im obezbijedimo uslove za pecanje i mislim da smo u tome uspjeli. Trudićemo se da svi učesnici kupa odavde ponesu lijepe uspomene i ovo je zaista jedinstven primjer ovakvog okupljanja i druženja ratnih vojnih invalida i iz RS i Srbije” kazao je Šikarac. Dodao je da se prije 16. godina na prvom kupu sportskog ribolova okupilo ekipa iz čak 28 opština, ali i izrazio nadu da će iduće godine mnogo veći broj ekipa biti prisutan na jezeru Drenova.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prnjavor, Perica Đumić, kaže da je kup podržan od strane ove organizacije, te najavio da će sledeće godine pripreme za ovaj kup krenuti mnogo ranije, kako bi što više ljudi uzelo učešće.

“Siguran sam da će na godinu biti mnogo veći odziv, jer se radi o događaju na republičkom nivou. Najbitinije u ovom svemu je druženje, a onda tek da se vidi ko je najbolji ribolovac” kazao je Đumić i izrazio veliku zahvalnost svim ljudima koji su pomogli održavanje današnjeg kupa.

 

 

 

 

 

Milan Andrić, predsjednik udruženja RVI i porodica poginulih boraca iz Kragujevca, pobratimskog udruženja prnjavorske Boračke organizacije, kaže da je prezadovoljan organizacijom ovog jedinst enog okupljanja ratnih vojnih invalida.

“Mi smo došli sa jednom ekipom, nas četvoro i mogu reći da godinama dolazimo i za nas je ovo druženje mnogo više od takmićenja. Ovo je za nas evociranje uspomena i prelijep osjećaj. Sa nama je i jedna koleginica, inače supruga poginulog borca, i ona je najbolji član ekipe” kazao je Andrić.

Današnjem druženju osim zaljubljenika u ribolov, porisustvovali su i ratni vojni invalidi koji su došli radi druženja i na čašicu razgovora sa svojim drugovima, kako bi na na najbolji mogući način proveli dan, a okupljanja kao što je ovo današnje, vraća im nadu i uvjerenje da nisu sami i da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena. /Tekst i slike Marijan Popadić/

PODIJELI