Državljanin BiH osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše supruge

0
483

Dragan Sekulić (38), državljanin BiH osuđen je u američkoj saveznoj državi Ohajo na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo u decembru prošle godine.

Suprugu je usmrtio sa 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz garaže. Uskraćeno mu je i pravo pomilovanja, a na kaznu mu je dodato još 14 godina zbog nasilja u porodici.

Tokom suđenja Dragan je priznao da je pucao u suprugu, ali je tvrdio da je nije imao namjeru ubiti.

Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi sa kolegom, a kako je riječ o Afroamerikancu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu tog dana dočekao je na parkingu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo, pa je unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Inače, Dragan je sa porodicom iz BiH doselio u Srbiju, gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke.

Prošlog ljeta su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Dvije sedmice prije zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt sa bivšom suprugom.

(Avaz)

PODIJELI