”Dual” od sutra na području Policijske uprave Banja Luka

0
287

Policijski službenici PU Banja Luka u vremenu od 03. do 31. jula 2019. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac) vršiće kontrolu učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual”.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.“Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila”, saopšteno je iz ove Uprave.Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju. /rtrs/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here