Dual radar od danas na području Policijske uprave Banja Luka

0
588

IZ MUP-a RS obavještavaju građane da od 02. juna  do 01. jula 2018.godine na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka, saobraćaj će biti kontrolisan posredstvom radarskog sistema “Dual”’.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju.

 

Izvor:(MUP RS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here