Dvije osobe iz Prnjavora zaražene korona virusom

0
430
JZU Institut za javno zdravstvo

Код 45 особа у Републици Српској, потврђено је присуство вируса корона, 21.7.2020. у 9 часова.

Oд посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 270 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 45 особa у Републици Српској.

Ради се о 29 мушких и 16 женских особа , од којих је осам млађе, 29 средње и осам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 12 особа је из Бањалуке, седам особа из Зворника, шест особа из Фоче, по три особе из Котор Вароша, Осмака и Шековића, по двије особе су из Братунца, Прњавора и Челинца и по једна особа из Лакташа, Љубиња, Мркоњић Града, Требиња и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Шековића и жени старије животне доби из Љубиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 3764 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 149 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.868 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 45.026 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 246, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 188.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 4.124 особе, а надзор је завршен код 41.043 особе.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here