Džek Trbosjek “dolijao” nakon više od 130 godina

0
178

Identitet serijskog ubice koji je sijao smrt prije više od 130 godina u Londonu konačno je otkriven. Džek Trbosjek ubijao je ljude prije gotovo vijek i po, a tek nedavno je DNK analizom uzorka krvi, koji je uzet sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Katarine Edous, otkriven njegov identitet.

Analiza je pokazala da je riječ o Aronu Kosminskom (23), berberinu koji je živio u Londonu. Kosminski je bio glavni osumnjičeni u očima detektiva koji je tada vodio istragu, ali nikada nije bilo dovoljno dokaza da bi ga osudili.

Međutim, sada, više od 100 godina od kako je ubijao po Londonu, istraživači sa Univerziteta Džon Mores u Liverpulu uspjeli su da identifikuju čuvenog serijskog ubicu.

Džeku Trboseku se stavlja na teret silovanje i ubistvo najmanje pet žena u istočnom dijelu Londona tokom 1888. godine.

Svoju analizu objavili su u časpopisu o forenzičkoj nauci, a u tekstu se navodi:

“Prvi put smo opisali sistematsku, molekularnu analizu jedinog preživjelog fizičkog dokaza vezanog za ubistva Džeka Trbosjeka. Pronalaženje oba podudarna profila u istom dokaznom materijalu povećava statističku vjerovatnoću njegove ukupne identifikacije i pojačava tvrdnju da je šal autentičan.”

Šal je pronađen pored četvrte žrtve Džeka Trbosjeka, Ketrin Edovs, a pretpostavljalo se da krv pripada upravo ubici.

Ovo nije prvi put da je Kominski povezan sa ovim zločinima. Ali je prvi put da je ta tvrdnja potkrijepljena dokazima koji na to ukazuju.

Kosminski je bio poljski jevrejski imigrant koji se iselio u Englesku nakon što je osjetio da u svojoj zemlji ne može više da živi zbog ruskog uticaja koji se širio, prenosi Independent.

Smješten je 1891. godine u psihijatrijsku bolnicu, u kojoj je i umro osam godina kasnije.

Šal koji je poslužio kao dokaz protiv Kosminskog 2007. godine na aukciji kupio je biznismen Rasel Edvards 2007. godine.

(B92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here