Edukativno predavanje o vršnjačkom nasilju ( Video )

0
540

Vršnjačko nasilje predstavlja veliki društveni problem o kojem se ne treba ćutati i koji treba iskorijeniti. To su uz pomoć predavanja službenika Policijske stanice Prnjavor naučili i učenici 9. razreda Osnovne škole “Branko Ćopić”.

MUP Republike Srpske od 25. oktobra do 10. novembra provodi kampanju “Spriječimo vršnjačko nasilje” na teriotorije cijele republike. Policijski službenici se trude da učenicima i mladima sa nekog drugog razumljivijeg aspekta prikažu probleme sa kojima se susreću, izjavio je komandir PS Prnjavor Milan Vrhovac.

„Policijska stanica Prnjavor na svom staničnom području organizovala je niz edukativnih predavanja koja su usmjerena ka djeci školskog uzrasta, kako bi se upoznali sa samim pojmom vršnjačkog nasilja, kako bi znali razlikovati vršnjačko nasilje i pravilno uočiti takvu pojavu. U tom smislu se radi na tome da odgovor roditelja i učenika može biti adekvatan prema institucijama kako bi one učinile sve da se zaštitite djeca u tom najosjetljivijem periodu“, istakao je Vrhovac.

Vrhovac dodaje da su predavanja koncipirana na način da se preventivno djeluje na omladinu kada je riječ o vršnjačkom i drugim oblicima nasilja među omladinom. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u prvih 9 mjeseci ove godine evidentirano je 5 slučajeva vršnjačkog nasilja, od kojih su 4 slučaja fizičkog i jedan slučaj seksualnog nasilja što je za dva slučaja više u odnosu na isti period lani.

(TV K3)

PODIJELI