EJOF 2019 – AMBASADORI IMALI PROBLEME PRILIKOM ULASKA NA STADION

0
386

Ambasadori nekoliko zemalja u BiH imali su problema prilikom ulaska na ceremoniju otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EJOF 2019 na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, jer su upućeni na pogrešan ulaz koji nije predviđen za VIP lica, saznaje Srna.

Među diplomatama koje nisu odmah mogle da uđu u VIP ložu na stadionu su ambasadori Rusije Petar Ivancov i Slovenije Zorica Bukinac, te šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

U EJOF-u 2019 Srni je rečeno da su čuli za taj propust, ali su se ogradili od toga, jer je organizaciju ceremonije otvaranja ove sportske manifestacije na sebe preuzeo grad Sarajevo i agencija koju je ovaj grad delegirao.

“EJOF 2019 nema nikakve veze sa nastalim problemima, jer nismo bili direktni organizatori ceremonije otvaranja”, rekla je portparol EJOF-a Jovana Beribaka.

Srna je kontaktirala i službu za informisanje grada Sarajeva iz koje još nije stigao odgovor.

EJOF, koji je otvoren sinoć, najveći je sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina koji se organizuje svake dvije godine, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičiće se u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here