EKIPA “PIROTA” PUTUJE NA “ČELENDŽER”

0
460

Basket ekipa “Pirot” iz Srbije pobjednik je međunarodnog turnira “Vivija tri na tri satelit 2021” koji je održan u Prnjavoru i time se plasirala za takmičenje u NJemačkoj.

Pobjedničku ekipu čine Dragan Bjelica, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Nikola Vuković.

Oni su kasno sinoć u finalu pobjedili rusku ekipu “Bajkal” sa 21:13 i plasirali se na “Čelendžer” u njemački Hamburg, čiji je nagradni fond 35.000 dolara.

Igrač pobjedničke ekipe Lazar Rašić izjavio je Srni da je finale bilo očekivano teško, a protivnik izvanredan.

“Igrali smo našu igru od samog starta turnira i tu energiju smo prenijeli u finale. Mislim da smo zasluženo osvojili turnir, ali čestitao bih ekipi iz Rusije koja je bila izvanredna. Nadamo se da ćemo u Hamburgu osvojiti jedno od prva dva mjesta i plasirati se na `Masters`” , rekao je Rašić.

On je pohvalio organizaciju turnira i publiku, ocijenivši da su bili savršeni.

Za MVP turnira proglašen je Dragan Bjelica iz ekipe “Pirot”.

“Turnir u Prnjavoru može se porediti sa najvećim svjetskim turnirima. Bili smo dodatno motivisni baš tom atmosferom, mislim da je publika koja očigledno poznaje basket, mogla uživati u prikazanom. Mi smo uživali” , rekao je Bjelica Srni.

Član Organizacionog tima turnira LJubiša Šikarac izrazio je zadovoljstvo odzivom ekipa koje su učestvovale, ali i publike koja je svaki dan bila na tribinama na gradskom trgu i davala podršku basketašima.

“U međunarodnom dijelu turnira imali smo 16 ekipa iz Rusije, Španije, Švedske, Austrije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, a izuzetan je bio i turnir na nivou `Nikšićko pivo tri na tri liga Republike Srpske`, gdje se pojavilo oko 90 odsto najboljih ekipa BiH. Uživali smo u sportu koji ima budućnost, a publika je aplauzom znala da nagradi svaki dobar šut, potez” , rekao je Šikarac.

Šikarac je izrazio zahvalnost i svim sponzorima, prije svega domaćim privrednicima, koji ih svake godine podržavaju.

“Ove godine jedna strana firma je iskazala interesovanje da bude glavni sponzor, na šta smo ponosni” , rekao je on.

Proglašenju pobjednika prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je zahvalio organizatoru za uloženi rad, trud i energiju da od ovog basket turnira i Prnjavora naprave brend te izrazio uvjerenje da će iduće godine turnir biti još jači, kao i da je sve što je viđeno prethodnih dana u Prnjavoru bila prava pozivnica i za druge ekipe da dođu.

Nagradu za najboljeg šutera trojki dobio je Dimitri Limanov iz Rusije, a njegov zemljak Semen Debda u zakucavanju.

“Vivia tri na tri satelit 2021” u Prnjavoru održan je od 18. do 25. jula. Generalni pokrovitelj turnira je brend “STR8”.

/SRNA/

PODIJELI