Ekipno kros prvenstvo BiH i RS

0
537

Na poslednjem ovogodišnjem prvenstvu, Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske održanom u Doboju kod stadiona “Sloga”, atletičari Atletskog kluba “San” iz Prnjavora ponovo su imali uspeha i osvojili pet pehara na svom prvom nastupu na Ekipnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Ekipa pionirki na 1000 m u sastavu: Magdalena Katana , Kristina Stojković , Belma Ćuran , Ines Šabantić, Sara Marić i Maja Đurić, osvojili su Titule Ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i time još jednom potvrdili svoj primat najbolje ekipe u državi u 2018. godini.
Ekipa pionira na 2000 m u sastavu: Goran Gamber , Kristijan Marić , Aleksandar Đurić , David Gamber i Benjamin Šabantić , osvojili su treće mesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine i treće mesto na Prvenstvu Republike Srpske.
Ekipa seniora na 10 000 m u sastavu : Dejan Ivić , Miloš Popović , Predrag Kuzmanović i Đorđe Đukić osvojili su treće mesto na Prvenstvu Republike Srpske.
Ovim takmičenjem je spuštena zavesa na prvenstvena takmičenja u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj u 2018. godini i sada predstoje kros trke i mitinzi u dvorani,  čime već polako počinju pripreme na novu atletsku sezonu.
Atletski klub “San” iz Prnjavora je u 2018. godini osvojio 48 medalja, od čega je 14 zlatnih, 9 srebrenih i 25 bronzanih na zvaničnim Prvenstvima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Balkana od cicibanske do veteranske kategorije. Do sada je osvojeno i 69 medalja ; 22 zlatne, 25 srebrene i 22 bronzane medalje, na uličnim trkama, krosevima i mitinzima širom regiona bivše Jugoslavije, a taj broj do kraja godine se može višestruko uvećati.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here