Elektro Prnjavor: Nevrijeme prouzorokovalo više kvarova, na elektro mreži, vatrogasci intervenisali pet puta

0
579

Nevrijeme koje je juče zahvatilo Prnjavor, prouzrokovalo je veliki broj kvarova, kako na dalekovodima, tako i na niskonaponskoj mreži. Kvarovi na dalekovodima zabilježeni su na području Velike Ilove, Štivora, Galjipovaca, Čorli, Lišnje, Donjih Vijačana, te su ovi dijelovi opštine bez napona, a iz elektrodistribucije saznajemo da je veliki broj kvarova registrovan i na niskonaponskoj mreži. Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. Radovi su planirani do kasnih večernjih časova, kako bi se što prije normalizovalo snabdijevanje strujim potrošača sa područja Prnjavora, kažu u elektrodistribuciji.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prnjavor imala je pet intervencija tehničke prirode i to tri na otklanjanju začepljenja šahtova u ulicama Beogradska, Novaka Pivaševića i Slavka Šuška, a imali su i tehničke inervencije uklanjanja drveća u ulicama Vojvode Bojovića, Beogradskoj i Veljka Milankovića, koje je palo na ulicu nakon olujnog nevremena.

U hitnoj pomoći obavljeno je 55 pregleda

Stanica policije Prnjavor provela je mirno dežurstvo, nije zabilježen nijedan događaj koji bi bio u domenu rada ove službe.

Izvještaj o dejstvu protivgradne zaštite na dan 21.07.2023. godine
U prilogu  Izvještaj o dejstvu na dan 21.07.2023. godine   do danas smo imali 56 dana sa aktivnostima od toga je 20 dana sa praćenjima i 36 danа sa dejstvima prilikom čega je ukupno ispaljeno 1730 protivgradnih raketa. 
U periodu od 16.30 – 18.44 časova dejstvovalo je 75 protivgradnih stanica i ispaljeno ukupno 237 protivgradnih raketa na teritoriji lokalnih uprava: Gradiška (20 stanica, 81 raketa), Laktaši (3 stanice, 12 raketa), Srbac (7 stanica, 22 rakete), Koz. Dubica (12 stanica, 33 rakete), Prijedor (6 stanica, 16 raketa), Banja Luka (2 stanice, 5 raketa), Prnjavor (4 stanice, 8 raketa), Derventa (10 stanica, 35 raketa), Doboj (1 stanica, 2 rakete), Modriča (1 stanica, 2 rakete), Šamac (3 stanice, 6 raketa), Brod (1 stanica, 2 rakete), Vukosavlje (1 stanica, 2 rakete), Kostajnica (1 stanica, 4 rakete) i Novi Grad (3 stanice, 8 raketa). Radio Prnjavor
PODIJELI