ELEKTROKRAJINA: Nevrijeme u Prnjavoru prouzrkovalo veliki broj havarija

0
872

Zbog snažnog olujnog nevremena koje je proteklih dana pogodilo Grad Prnjavor, kao i mnoge okolne gradove i opštine, došlo je do velikog broja havarija na elektroenergetskoj mreži zahvaćenih područja pa tako i na području Prnjavora.

Sve raspoložive ekipe Terenske jedinice Prnjavor, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, rade na otklanjanju kvarova rješavajući prioritetno kvarove na srednjenaponskoj mreži, a zatim i niskonaponskoj mreži. Pored njih u radu trenutno, kao ispomoć, učestvuju i terenske ekipe iz Kotor Varoša i Mrkonjić Grada.

U toku današnjeg dana se očekuje puštanje svih dalekovoda pod napon koji su nakon sinoćnjeg nevremena opet bili u beznaponskom stanju.

Na niskonaponskoj mreži načinjena je velika materijalna šteta koja se još evidentira na području čitavog Grada, a koja se ogleda u velikom broju polomljenih/popadalih stubova, pokidanih provodnika, polomljenih i počupanih krovnih nosača, stabala koja su polomljena i leže po vodovima i sl.

U narednim danima sve raspoložive ekipe će nastaviti sa radovima na saniranju štete rješavaći iste po prioritetu i veličini havarije.

Potpuna stabilizacija u napajanju el. energijom svih potrošača se očekuje u narednih nekoliko dana, ukoliko ne dođe do novih nevremenskih neprilika.

Molimo krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi na sanaciji kvarova.

Takođe apelujemo da ukoliko uoče kvarove da iste odmah prijave te da se ne približavaju tim mjestima radi vlastite sigurnosti, saopšteno je iz Elektrokrajine Banjaluka.

prnjavlive.info

PODIJELI