Elektrokrajina: Za rekonstrukciju mreže 8,16 miliona evra

0
151
Zavisno preduzeće Elektrokrajina Banjaluka zaključilo je ugovore sa izvođačima radova na projektu rekonstrukcije srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 8,16 miliona evra /15,95 miliona KM/, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugovore su u petak, 17. maja, potpisali vršilac dužnosti direktora Elektrokrajine Dragan Čavić, ovlašteni predstavnik konzorcijuma Elektrik pauer Momčilo Gnjatović i izvršni direktor preduzeća Elnos BL iz Banjaluke Branko Torbica.

Izvođači radova su izabrani kao najpovoljniji na tenderu koji je Elektrokrajina obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ koja kreditno finansira ovaj projekat.

Ugovorena rekonstrukcija mreže biće realizovana u naredne tri godine i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području svih radnih jedinica Elektrokrajine – Banjaluka, Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Prnjavor, Laktaši, Čelinac, Mrkonjić Grad i Šipovo.

Čavić je rekao da potpisivanje ugovora predstavlja uvod u prvu fazu modernizacije distributivne mreže napominjući da će se u drugoj fazi pristupiti izmještanju mjernih mjesta i instalaciji pametnih brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje električne energije.

– Cilj projekta je obezbjeđenje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim, povećanje efikasnosti obračuna i naplate električne energije, te znatno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća – istakao je Čavić.

Torbica je zahvalio Elektrokrajini na ukazanom povjerenju, izražavajući uvjerenje da će kao izvođači svoje obaveze ispoštovati kako po osnovu kvaliteta radova, tako i po pitanju utvrđenih rokova.

Prema riječima Gnjatovića, riječ je o opravdanom i korisnom projektu koji će biti realizovan na obostrano zadovoljstvo investitora i izvođača.

Elektrokrajina je najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj koje snabdijeva više od 255.000 kupaca električne energije na području tri grada i 18 opština krajiške regije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here