Ergela Vučijak dobila novog-starog direktora

0
1453

Vlada RS razriješila je dužnosti direktora prnjavorske ergele “Vučijak” Ranka Grubešića i na njegovo mjesto postavila Miroslava Milankovića.

Grubešić, koji je proteklih 15 mjeseci bio v.d. direktora ergele, vraća se u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, gdje je i ranije radio. Njegov nasljednik Milanković na čelu ove ergele bio je i prije dvadesetak godina.

– Ergela je u mnogo boljem stanju nego što je bila kad sam preuzeo funkciju. Uspostavili smo niz saradnji, između ostalog i sa drugim ergelama, a lani smo imali gotovo 1.000 posjetilaca – rekao je Grubešić, koji je bio prvi direktor poslije izlaska ovog preduzeća iz stečaja.

Radnici ergele kažu da je Grubešić propalu firmu za godinu digao na noge, te da su zahvaljujući njemu do sada imali redovnu platu i da ni konji više nisu gladni.

– Ništa mu nije bilo teško, ni da zasuče rukave i krene da radi sa nama. Nadamo se da će i novi direktor nastaviti stopama Grubešića – rekla je radnica Ljubinka Vasić.

Milanković juče nije želio da komentariše preuzimanje funkcije, istakavši da će to učiniti kada sagleda u kakvom je stanju ergela.

D.S. – Glas Srpske

PODIJELI