ERS najavila poskupljenje struje za preduzeća

0
276

“Elektroprivreda RS” planira da naredne godine poskupi električnu energiju za potrošače industrijske struje, saznaje Srpskainfo.

Ovu informaciju je rukovodstvo “Elektroprivrede RS” saopštilo predstavnicima poslodavaca i privrednika na nadavnom sastanku. Plan je poskupljenje između 10 i 20 odsto.

Razlog za povećanje cijene električne energije je, kako saznajemo, potreba za dodatnim prihodima ERS zbog predviđenih investicija.

Podršku za poskupljenje struje u ERS nisu dobili od poslovne zajednice, a planiran je još jedan sastanak na kojem će biti i predstavnici Vlade RS, većinskog vlasnika ERS.

Kako Srpskainfo saznaje, ni u sistemu ERS nema jedinstveno mišljenje u vezi sa povećanjem električne energije za pravna lica. Nekoliko rukovodilaca smatra da korekcija cijena ne bi trebalo da bude na prvom mjestu, već “sređivanje stanja unutar svoje kuće”, ostvarivanje dobiti, te uspostavljanje optimalnog broja zaposlenih.

Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić rekao je da je teško očekivati u prvoj polovini iduće godine bilo kakve mjere za rasterećenje privrede, pogotovo ako se ima u vidu da se najavljuju i neka nova opterećenja, među kojima i povećanje cijena struje.

– Naša očekivanja nisu prevelika, bar ne u prvoj polovini godine, s obzirom na to da sve ono što bi trebalo da ima pozitivne efekte na privredna kretanja treba da bude posljedica promjene određenih zakona. Zbog toga očekujemo da će nas, ipak, na samom početku prvo stići određena opterećenja. Već se govori i vjerovatno će doći do povećanja cijene struje, što će imati odraz na privredna kretanja – kazao je Đurić.

Za sada nema najava o korekciji cijena električne energije za domaćinstva.

(srpskainfo.com)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here