Evidentan razvoj opštine u pozitivnom smjeru

0
301

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor usvojen je rebalans budžeta u iznosu od 17.893.300 KM, što je uvećanje za 1.993.300 KM, ili 12,54 odsto u odnosu na okvir budžeta za ovu godinu.

Najveće uvećanje odnosi se na prihod od prodaje zemljišta u iznosu od 1.171.000 KM.

Usvojenim rebalansom uvedene su i nove prihodovne pozicije, kao što je grant UNDP/MEG za izgradnju distributivnog cjevovoda za vodosnabdjevanje industrijske zone Vijaka u iznosu od 133.294 KM, transfer Fonda solidarnosti za obnovu Srpske za suzbijanje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona u iznosu od 835.470 KM i transfer Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju za realizaciju UNDP projekta “Zeleni ekonomski razvoj dva” u iznosu od 210.000 KM i drugi.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš naglasio je da je Prnjavor jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja je u ovoj godini, uprkos teškim oklonostima zbog virusa korona, radila rebalans budžeta naviše, bez kreditnih sredstava.

Foto: A. Atić

Tomaš je istakao da je to jasan pokazatelj kako se radilo ove godine.

On je ukazao i na odličnu saradnju sa odbornicima u Skupštini opštine u protekle četiri godine.

“Ovaj skupštinski saziv je doprinio razvoju opštine u pozitivnom smjeru. Čestitke na urađenom poslu” , rekao je on.

Foto: A. Atić

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić je po okončanju vanredne i ujedno poslednje skupštinske sjednice u ovom sazivu zahvalio odbornicima iz svih političkih partija na iskazanoj demokratičnosti, toleranciji i parlamentarizmu u protekle četiri godine.

Simić je naglasio da su sve donesene odluke bile na dobrobit građana.

U toku zasjedanja lokalni parlament je obradio šest tačaka dnevnog reda, a usvojena je, između ostalog, i Odluka o produženju perioda važenja Startegije razvoja opštine Prnjavor za period 2012-2020., te Izmjena i dopuna Plana kapitalnih ulaganja na području ove lokalne zajednice za ovu godinu.

Današnjoj sjednici nisu prisustvovali odbornici opozicionog SDS-a koji su ranije uputili zamjerku što nacrt rebalansa nije prošao javnu raspravu.

SRNA

PODIJELI