Evo kako da očistite kuću za pola sata

0
679
Evo kako da na brzinu sredite prostor ako vam se iznenada najave gosti i nemate baš mnogo vremena.

Svima nam se desilo da se gosti iznenada najave, a mi se gotovo panično razletimo po kući sklanjajući stvari koje nisu na svom mjestu.

Čak i kada ne dolaze gosti, ponekad nemamo vremena da sve očistimo temeljno. Stručnjaci otkrivaju kako da sredite kuću za samo pola sata.

Umjesto usisivača, skupljač dlaka

Nemate vremena da usisate? Skupljač ili hvatač dlaka pomoći će vam da na brzinu pokupite dlačice i prašinu sa raznih površina – tepiha, kauča, abažura na lampi… Tako ćete uštedeti vrijeme, a kuća će izgledati čisto i uredno.

Površine koje su vidljive

Prilikom čišćenja se prvo fokusirajte na površine koje su najvdiljivjie – poput prozora, ogledala, TV ekrana, stola… Ako vam “istekne” vrijeme za čišćenje, kuća će ipak djelovati čistije.

Iscijedite limunove

Iscijedite nekoliko svježih limunova u vodu i nekoliko minuta držite u mikrotalasnoj pećnici ili jednostavno prokuvajte tu vodu. Poslije toga će kuhinja mirisati na čistu, citrusnu notu.

Sirće pomaže

Sirće bukvalno ima milion primena u kući – od čišćenja toaleta i slivnika, do toga da će brzo ukloniti mrlje od vode koje ostaju na slavinama.

Sipajte malo sirćeta i tople vode u posudu, umočite krpu i prebrišite. Plus, to će vam uštedeti vrijeme jer nećete morati da ispirate, kao druge proizvode za čišćenje.

Vlažne maramice

Imajte pri ruci višenamjenske vlažne maramice kojima ćete moći na brzinu da prebrišete radne površine u kuhinji. One su dobre i za svakodnevnu upotrebu, kako biste redovno čistili sve za sobom i tako imali manje posla kada dođe red na čišćenje kuće.

Kupite novi otirač

S vremena na vreme kupite novi otirač (ili barem imajte dva, pa da možete da stavite čist dok drugi operete) jer je to prvo što ljudi primjete kad dolaze kod vas u goste. Prljavi otirač će ostaviti loš utisak na goste, koliko god da vam je kuća čista.

Krpe od mikrofibera

Ove krpe će vam pomoći da najbrže moguće obrišete prašinu sa okvira prozora, vrata, sa polica, knjiga…

Napravite plej-listu za čišćenje

Muzika koju volite će vas motivisati i pomoći da se brže krećete.

PODIJELI