Evo kako da osvježite vašu vezu za samo jedan vikend

0
311
Uobičajena vikend rutina sa dečkom je: branč na tipičnom mjestu, gomila nezavršenih poslića, večera u parovima sa prijateljima, gledanje Netfliksa, a u krevetu ste prije ponoći. Da li je zabavno? Sigurno. Monotono? Možda pomalo. Evo zato i pet neodoljivih načina kako da sljedećih prvih slobodnih 48 sati provedete sa svojim dragim.

Da li je zabavno? Sigurno. Monotono? Možda pomalo. Evo zato i pet neodoljivih načina kako da sljedećih prvih slobodnih 48 sati provedete sa svojim dragim.

Otarasite se odjeće

Nema odjeće, nema obuće, nema ni problema. U petak uveče, pošaljite SMS svom voljenom da ćete u subotu stan pretvoriti u nudističko naselje. I dalje ćete raditi svakodnevne stvari, praćete veš, prelistavaćete štampu i jesti avokado tost za doručak… Ali, bez garderobe na sebi. Ovo će vam pomoći da život ne shvatate previše ozbiljno. Zajedno sa nekonvencionalnim ponašanjem, obratićete pažnju i na skrivene dijelove svog tijela.

Ali napravite dogovor, nema priče o seksu po svaku cijenu. Kada nemate pritisak da mora i da se desi, ostavljate prostora za stvaranje dubljih emocija i jače seksualne privlačnosti.

Tako da, kada se vaš partner očeše o vaše nago teijlo i dovede situaciju do usijanja, akcija će biti vatrenija i intenzivnija.

Isplanirajte noć u centru

Ostanite u svom gradu, ali zamijenite mjesto boravka i rezervišite jedno ili dva noćenja u najbližem hotelu. Poslije čekiranja sobe (i testiranja kreveta), večerajte u slatkom restorančiću koji ste izguglali, krenite u dugu šetnju gradom bez cilja ili se igrajte turiste i posjetite lokalne znamenitosti koje niste nikada obišli. Izlazak iz zone komfora inspiriše flert i misteriozni osjećaj koji je ključan za svaku vezu. Da biste maksimizirali osjećaj izlaska iz rutine, dogovorite se da isključite sve društvene mreže.

Uradite sami

Bilo da su u pitanju sobne biljke, dizajniranje zida ili izrada stočića, ovaj vikend uradićete ono što stalno pričate da treba. Zajedničko angažovanje u nečemu kreativnom može biti iskustvo koje zbližava. Zato se sastanite sa partnerom u prodavnicama za kuću da biste se snabdjeli potrebnim elementima i učestvovali u uređenju zajedničkog prostora. Vaše vještine komunikacije biće testirane – ali i jače – i osjećaćete se kao drim tim kada sve završite.

Upoznajte novu kulturu

Pričate da vas dvoje umirete od želje da posjetite Španiju. Pa, niko vas ne sprečava da dovedete Španiju kod sebe. Ispunite dva dana jedući hranu sa ovog područja (tapas, sangrija, paelja) i uzmite časove plesa (flamenko) u najbližem studiju (provjerite plesne škole za popuste u posljednji čas). Provodeći vikend u lokalnom stilu mjesta za koje ste oboje zainteresovani biće posebno iskustvo i učiniće da se osjećate još bliskije zato što ste zajednički doživjeli kulturu druge zemlje.

Jedite napolju

Idite u dvorište ili lokalno izletište i postavite šator za dvoje. U pitanju je vaša spavaća soba za vikend. Izlazak u prirodu je veoma koristan za sve nas da se zaista zbližimo. Zatim isključite sve tehničke uređaje, i ako je moguće zapalite vatru, roštiljajte, igrajte karte, gledajte u zvijezde i uživajte u dugim satima u zagrljaju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here