Evo kako su pljačkaši oteli žrtvi 100.000 KM u centru Banjaluke

0
819

Maskirani razbojnici naoružani pištoljem u strogom centru Banjaluke napali su i opljačkali Vladimira Kelečevića i ukrali mu torbicu u kojoj se nalazilo oko 100.000 maraka.

Razbojništvo se dogodilo u subotu oko 12.45 časova, pred mnogobrojnim očevicima koji su ostali šokirani prizorom koji se odigrao pred njihovim očima.

Kao u akcionim filmovima

– Sve je izgledalo kao u akcionim filmovima. Čovjek je izlazio iz mjenjačnice koja se nalazi preko puta parka Petar Kočić, odnosno u strogom centru grada. U jednom trenutku su mu prišle dvije osobe na skuteru i sa fantomkama na glavama. Odmah su ga napali, a zatim pobjegli na motoru u pravcu naselja Nova Varoš. Sve je trajalo vrlo kratko tako da se u prvi trenutak nije ni mislilo da je čovjek opljačkan- ispričao je jedan od očevidaca koji je želio ostati anoniman.

Prema nezvaničnim informacijama razbojnici su pobjegli u banjalučko naselje Lazarevo.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da policija preduzima sve operativne i istražne mere u cilju rasvetljavanja krivičnog djela razbojništva izvršenog u Kninskoj ulici.

– Dva maskirana muškarca su fizički napala četrdesetosmogodišnjaka i uz prijetnju upotrebe oružja od njega ukrali torbu sa novcem, a zatim se motociklom udaljili u nepoznatom pravcu- saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon razbojništva, policija je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac koji je rukovodi daljom istragom u cilju pronalaska i identifikacije dvojice razbojnika.

U policiji navode kako je od oštećenog oduzeta veća količina novca.

Izvor “EuroBlica” iz istrage navodi da je po načinu izvršenja oružana pljačka u strogom centru Banjaluke bila tipovana od ranije.

– Sve ukazuje na to da su razbojnici bili dobro pripremljeni i da su unaprijed znali da će oštećeni toga dana biti u mjenjačnici i razmijeniti veću količinu novca- smatra izvor iz istrage.

Istraga bi tako trebala dati odgovor da li su razbojnici imali insajdera u oružanoj pljački koja je šokirala Banjalučane po brutalnosti, ali i činjenici da je izvršena u po bijela dana i pred mnogobrojnim očevicima.

Izvor otkriva da ovo nije prvo razbojništvo povezano sa menjačnicama koja su se u proteklim godinama dogodila na području Banjaluke. Prije nekoliko godina četvorica razbojnika su napala Mladena D. u Čelincu i ukrali mu oko 50.000 maraka.

Jedno od razbojništava sa najvećim plijenom dogodilo se 2008. godine takođe u strogom centru Banjaluke kada su razbojnici napali i opljačkali muškarca kojem su ukrali oko 200.000 maraka.

U policijskim dosijeima je i napad na Banjalučanina D.S. kojem su razbojnici u dva navrata ukrali ukupno blizu 50.000 maraka.

– U svim ovim napadima zajedničko je da su ljudi bili na neki način povezani sa mjenjačnicama ili su dileri devizama – podsjetio je izvor “EuroBlica” iz istrage.

Ono što je takođe zajedničko svim pomenutim razbojništva jeste da nijedno do danas nije rasvjetljeno, a odgovorni privedeni pravdi.

Razbojnicima prijeti 15 godina robije

Krivični zakonik Republike Srpske za teške oblike razbojništva kakvo se dogodilo u centru Banjaluke predvidio je zatvorske kazne od pet do 15 godina robije. Pod teškim oblikom razbojništva podrazumjeva se da je krivično djelo izvršilo više osoba, da je plijen veći od 50.000 maraka, te da je žrtva pretrpjela teže tjelesne povrede.

(EuroBlic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here